E premte, 30.09.2016
Impresum - Marketing - Arkiva - Kontakt

Yll Press

Egjiptianët janë qytetërimi më i lashtë që e njeh relativisht njerëzimi, qytetërim i cili është zhdukur krejtësisht, nga arsye ende të panjohura. Nuk ka qenë popull arab, kurse egjiptianët sot nuk janë po ata egjiptian që kanë qenë atëherë, egjiptianët në kohën tonë janë arab apo sllav.
Piramidat e Gizes-Pėrtej Shkencės!
Qyteti i lashtë i Gizës


Nga Guxim KlinakuGiza është qytet arab ne Egjiptin e lashtë, i cili ndodhet shumë afër lumit Nil. Nuk është edhe aq qytet i madh me sipërfaqe , ka afër 2 milion e 700 mijë banor sipas një statistike të bërë në vitin 2006.
Popullsia e saj e madhe ne raport me sipërfaqen e bënë përafërsisht një ndër krahinat e qyteteve më te mëdha në botë sa i përket numrit të popullsisë.

Ky vend ka jashtëzakonisht shumë vizitor, dhe pret nga e gjithë bota studiues, arkeolog, arkitekt, shkencëtar, dhe shumë të tjerë që janë të interesuar për studimin e pasurisë së vjetër të këtij qyteti.
Njihet si një ndër vendet më të famshme në botë, për arsyet se këtu gjendet një ndër mrekullitë e botës antike, që zakonisht njihet me emrin “kompleksi i piramidave të Gizës”. Ky tempull bashkë me piramidën e madhe të Keopsit, dhe me disa tempuj të tjerë, kanë shkruar historinë e Egjiptit, dhe kanë ngjallur debat në të gjitha shoqëritë, mbi prejardhjen e këtyre ndërtimeve antike, misteri që mundon sot njerëzit anë e mbanë.

Gjithashtu ky është edhe vendbanim i shumë faraonëve të lashtë egjiptian, pë r të cilët historia që njohim flet vetëm me supozime e me fakte të thata. Ka shumë e shumë te panjohura mbi këtë vend të cilat edhe sot e kësaj dite, s’gjejnë dot zgjidhje.

Ekzistojnë shumë teori të cilat mundohen të shpjegojnë mënyrën e ndërtimit të piramidave, përveç të tjerash, puna vije edhe aty, saqë thuhet nga disa shkencëtar se ato janë ndërtuar nga skllavet egjiptian (rreth 2 milion te tillë) nën udhëheqjen e një race tjetër.
Më poshtë do të paraqes strukturën e piramidave (tre sa janë gjithsej), dhe mendimet e shkencëtarëve në lidhje me këto ndërtime të rralla.

Historiku i Egjiptit


Njerëzimi është qenje që është civilizuar shkallë-shkallë, këtë renditje kaq komplekse shoqërore, e prish qytetërimi egjiptian. Egjiptianët edhe pse janë qytetërimi më i vjetër i historisw njerwzore, ata kaq qenë shumë më të zhvilluar në të gjitha sferat e jetës se sa babilonasit, arabët,e romakët, që cilësohen shumë më të vonshëm se sa egjiptianët.

Egjiptianët janë qytetërimi më i lashtë që e njeh relativisht njerëzimi, qytetërim i cili është zhdukur krejtësisht, nga arsye ende të panjohura. Nuk ka qenë popull arab, kurse egjiptianët sot nuk janë po ata egjiptian që kanë qenë atëherë, egjiptianët në kohën tonë janë arab apo sllav.

Ata ishin shpikësit e parë të matematikës, botëkuptimit astronomik, e parimeve gjeometrike. Cilësoheshin si popull tepër i zhvilluar, në aspektet shkencore e kulturore, si popull i cili qysh në kohët më të hershme kishte paraqitur për herë të parë kalendarin, dhe herioglifet , të cilat ishin paraardhëse të numrave romak e arab, me të cilët u zhvillua në përmasa gjigante shkenca.


Ishin gjithashtu shpikësit e parë të letrës në të cilën shkruajmë. Qytetërim me një kulturë shumë ndryshe nga te gjitha kulturat tjera botërore, më ceremoniale, më unike, e shumë më e veçantë .
Besohet se qytetërimi Egjiptian filloi 5000 vjet më parë.
Piramida më e madhe e Gizës ajo e Keopsit është ndërtuar gjatë dinastisë së katërt në Egjipt nga faraoni Khufu.

Egjiptianët thamë se e përdornin për nevojat e tyre edhe shkencën e astronomisë për matjen e kohës, për stinët e vitit, muajt e tjerë.
Ata posedon bibliotekat më të vjetra në botë, që cilësohen të parat ne llojin e saj, të ndërtuara e projektuara po nga ky qytetërim, këto biblioteka janë gjetur kohëve të fundit nën rërën e Egjiptiane.


Piramidat


Piramidat e Gizës


Në këtë kompleks bëjnë pjesë gjithsej 6 piramida (prej tyre 3 të mëdha).
Më e madhja nga to është piramida e madhe e Gizës e cila njihet me emrin “piramida e Keopsit” , me 1380000 metra katror, dhe e cila përbëhet prej 2 milion gurëve secili me 2 ton peshe, e në disa raste pesha e gurit shkon deri në 30 ton, peshë të cilën vështirë se e bart edhe një kamion i madh.

As sot në shek. XXI nuk krahasohet dot, bile janë xhuxh çdo ndërtesë tjetër në botë më të për madhësi, peshë, e përpikëri matematikore. Piramida e madhe e Gizës peshon 6 milion ton, më shumë se çdo gjë që ka ndërtuar njeriu deri më tani.
Ato janë aq të mëdha sa mund të shihen edhe nga stacioni ndërkombëtar hapësinorë, madje edhe nga hëna.
Besohet se në të kaluarën piramidat kanë qenë të zbukuruara me ar të pastër, e me gurë tjerë tepër të çmuar.
Struktura e piramidës përmbante informacione që do të zbuloheshin pas shumë shekujsh.

Deri më sot është menduar se këto struktura gjigante janë produkt dhe rezultat e dijetarëve te lashtë egjiptian, dhe i një fuqi punëtore me rreth 2 milion sllavë. Pikën e parë shumë shkencëtar po e sfidojnë bukur, duke cituar se struktura e piramidës dhe shumë detaje të saj nuk i përshtaten aspak kohës, dhe teknologjisë së atëhershme.
Duhet pasur gjithmonë parasysh se edhe sot për ndërtimin e një piramide (si ajo e Gizës) duhet një sfidë e vërtet në inxhinieri e arkitekturë. Sot ndërtohen shumë pak ndërtesa me formë piramide, sepse paraqet vërtet një vështirësi.

Njihet, një piramidë moderne e madhe (shumëfish më e vogël se piramida e madhe e Gizës) është ndërtuar në Las Vegas, të tjerat janë të pakta, apo shumë të vogla. Këto piramida moderne punohen vetëm me anën e makinave të mëdha, dhe me anën e gjeometrisë së përpiktë e ligjeve matematikore. Atëherë si kanë mundur egjiptianët të ngrinin këso lloj strukturash, vetëm me anën e fuqisë punëtore dhe mjeteve tepër te thjeshta të asaj kohe? Si kanë mundur të ushqenin një numër aq të madh njerëzish?
Kësaj pyetje ende nuk është mundur t’i gjendet një përgjigje.

Piramidat e Gizës thuhet se janë ndërtuar gjatë dinastisë egjiptiane, 4.500 vjet më parë. Bëjnë pjesë ne 7 mrekullitë e botës antike, vend ku sekretet dhe të panjohurat për kohën gjendet më shumë se çdo kund tjetër.
Flitet se këto piramida janë ngritur nga po ata arkitekt qe ngritën edhe piramidat e tjera të këtij vendi, për nderimin e faraonëve të vdekur, dhe si vend ku ata do të marrin rrugën drejt perëndisë e përjetësisë.

Sipas shumë studiuesve e shkencëtarëve nga e gjithë bota, në piramidë gjendet e kaluara dhe e ardhmja e njerëzimit.
Ne kohët e kaluara është menduar se në Piramidat egjiptiane gjenden pasuri shumë të çmuara sikur arë e thesare, por kjo ende nuk është vërtetuar, më përkatësisht në piramidë nuk është gjetur asgjë e çmuar.

Sipas vëzhgimeve të fundit shkencore poshtë sfinksit gjendet një dhomë misterioze, për të cilën ende nuk është njohur gjithçka.
Nga disa studiues mendohet se nën piramidë eshte dhoma e ashtu quajtur “dhoma e dijeve” ku gjenden të gjitha informacionet mbi sekretin e piramidave, dhe mbi zhvillimin e gjithëmbarshëm të njerëzimit, por sipas legjendës kjo nuk duhet hapur, sepse siç thonë mund të jetë dita e gjykimit dhe e shkatërrimit të plotë të shoqërisë njerëzore.
Shkenca konstaton se ekziston “dhoma e dijeve”, por pa këtë shtesën e fundit imagjinare.

Shkenca supozon se në fillimet e tij kompleksi i Gizës duhet te ketë qenë diçka tepër e bukur, dhe sipërfaqja e vrazhdë e piramidës duhet të ketë qenë, pasqyrë e lëmuar, sipas konstatimeve shkencore. Tempuj te mëdhenj, piramida super të mëdha, dhoma të nëndheshme etj.

Robert Bauval, një inxhinier dhe autor i librit “Mesazhi i sfinksit”, pasi vizitoj dhe studioi me hollësi piramidat e Gizës, dhe pasi analizoi me kujdes ato, tha se është diçka tepër misterioze se përse nuk mbeti asnjë shënim mbi konstruktin e piramidave, përse nuk u gjet asnjë mbishkrim, asnjë dokument?

Është vërtet e pakuptimtë që egjiptianët përshkruanin çdo gjë që shihnin madje edhe lumin teksa rridhte, edhe ndërtimin e shtëpive , edhe kanalet e ujit, e Nilin, kurse asnjë dokument nuk u gjet kurrë për piramidat të cilat duheshin konsideruar diçka shumë madhore, nga vetë fakti që në to punuan 2 milion e më shumë egjiptian. Si është e mundur kjo?

Pastaj Ryder Gryem Hancock, gjithashtu studiues kishte te njëjtin mendim me Bauvalin, ai thotë se, egjiptianet nuk do të ndërtonin diçka kaq madhore, e ta linin në errësirë, mos ta tregonin mënyrën e ndërtimit.

Sepse edhe vetë praktika tregon se egjiptianët do ta përshkruanin sigurisht ditën kur do të ngriheshin piramidat, por kjo nuk ndodhi, mos vallë ndërtuesit nuk kanë qenë egjiptianët?

Thuhet se civilizimi i Egjiptian filloi 3000 vjet para lindjes së Krishtit, diku rreth 500 vjet para se të ndërtoheshin piramidat e Gizës.

Në historinë e tij Egjipti i lashtë ngërthen një kulturë unike, krejtësisht ndryshe nga popujt e tjerë. Këtu besohej ne disa perëndi ndër të cilat ishte edhe perëndia “Ra”, perëndia e diellit e cila ishte mbi të gjitha.

Këtu popullata ndodhej në kohën e gurit, respektivisht koha dhe teknologjia ishin ne atë pikë saqë ende nuk ishte zbuluar rrota, mjeti më i thjeshtë për transport.

Bauvalin e mahnit fakti se e gjithë ajo strukturë gjigante është ngritur vetëm për t’ia siguruar varrin një faraoni, kjo është diçka shumë e çuditshme për të, bile edhe e pabesueshme. Ai mendon se piramidat në Gize kishin edhe një funksion tjetër.

Ka të tillë qe mendojnë se piramidat janë ngritur si stacione për një racë tjetër, sepse edhe ashtu vendi është tepër i përshtatshëm për një eksplorim të një race tjetër, pikërisht në qendër të tokës, në një terren të rrafshët e pa lugina të mëdha.

Disa të tjerë mendojnë se Piramidat janë përdorur vetëm si hambar për grurë, por kjo zgjidhje besohet shumë më pak nga njerëzit. Dhe një supozim tjetër thotë se ato janë përdorur si observator astronomik.


Deri vonë piramida e madhe e Gizës (Khufu) kishte qenë ndërtesa më e lartë në botë, deri sa u ndërtua në Paris Kulla e madhe e Ajfelit.


Tri piramidat e mëdha të Gizës përcaktojnë saktësisht, në mënyrë matematikore katër drejtimet globale: Perëndimin, Lindjen, Veriun e Jugun. Gjenden ne mënyrë milimetrike në vijën e paramenduar ekuatoriale të tokës, vijë e cila e ndan tokën në dy pjesë të barabarta. Pikërisht “kompleksi i piramidave të Gizës” gjendet në qendër të tokës.

Si është e mundur që egjiptianët t’i dinin dimensionet e sakta të tokës, përderisa toka ende atëherë paramendohej si një pllakë?
Egjiptianët përveç tjerash ishin edhe matematikan të zot, është e mundur kjo?
Sipas historisë në kohën e dinastisë egjiptiane nuk ishte shpikur ende ligji ndoshta më i thjeshtë matematikor, ai për raport, ndonëse egjiptianët kishin bërë llogaritje shumë më të ndërlikuara.PiramidaMatemiatika në Gizë


Vetë piramida dhe pozita e saj tregojnë se aty është përdor një matematikë e pashoq e shumë komplekse...
Së pari ajo nuk është ndonjë piramidë e çrregullt, ajo është saktësisht e rregullt, dhe që i përshtatet formulës së Pitagorës për trekëndësh C2=a2+b2. Por Pitagora këtë formulë e kishte shpikur mija vjet pas ndërtimit të piramidave, si është e mundur?


Piramida e vogël e Gizës (Menkaure) : lartësia- 65 metra, brinja a- 103 m

Piramida e mesme e Gizës (Khafre): lartësia- 136 metra, brinja a- 215 m

Piramida e madhe e Gizës (Khufu): lartësia- 146 metra, brinja a - 230 m.


Ta marrim per studim matematikor piramidën e Keopsit (Khufu), piramida me përmasat më të mëdha, në mënyrë që ta vërtetojmë rregullsinë e saj.
C2=a2 + b2

C2=1/2 a2 + b2
α+β+γ=1800

C2= 1152 + 1462
900 + 510+ 390 = 1800
1800 = 1800 185.922=13225 + 21316

185.92= 34541

185.9= rrënja katërore te 34541

185.9=185.9m


Pra llogaritjet kanë qenë tepër të sakta. Por për arsye të kohës dhe zhvendosjes së piramidës ka devijuar për shumë pak milimetra (sepse për llogaritje, a-në dhe b-në kemi marrë të rrubmullakësuar) është e njohur nga bota shkencore se çdo ndërtesë në botë devijon për disa metra me kalimin e kohës, shkencërisht është konstatuar se në kohën kur ajo është ndërtuar ka qenë frikshwm e saktë në mënyrë milimetrike.

Shtëpia e bardhë ka devijuar nga përmasat e saj, prej kohës së ndërtimit e deri më sot, për disa metra, kurse piramida e Keopsit për afro 5000 vjet ka devijuar vetëm me milimetra , edhe ky është një fakt shumë i habitshëm
Ky është vetëm fillimi i mistereve të piramidave të Gizës...

Është gjithashtu e çuditshme se lartësia e piramidës korrespondon saktësisht me lartësinë e diellit nga toka.
Ajo është vendosur 4 gradë nga skajet e busullës, një saktësi që nuk është arritur kurrë.

Një egjiptolog tjetër thotë se kush do që do ta kishte ndërtuar piramidën ai ishte plotësisht i aftë të përcaktonte gjerësinë dhe gjatësinë gjeografike, kjo është e habitshme sepse teknologjia për ta zbuluar gjerësinë gjeografike u shpik në vitet 1600.
Një fakt tjetër interesant është se forma e piramidës është përsoshmërisht e përshtatshme për reflektimin e radarëve.

Ja edhe disa llogaritje tw tjera matematikore, disa parime tw gjeometrisw, qw kishin shfrytwzuar egjiptianwt. Fillimisht vlenw tw theksohet se tw gjitha brinjwt e tri piramidave janw saktwsisht paralele njera me tjetren.

Simetralia e cila lwshohet horizontalisht nga piramida Khufu, pritet saktwsisht nwn kwndin 900 me simetralen vwrtikale qw lwshohet nga piramida Khafre, dhe formohet saktwsisht kwndi i drejtw, dhe hypotenuza qw foromohet nga kulmi O i pirwmidws Kahfre kalon nwpwr kulmin B, kalon nw kulmin C1 tw piramidws Khufu, dhe pwrfundon saktwsisht nw qendrwn e piramidws sw madhe- nw kulmin O1.

Kjo paraqet njw lidhje fasionuese ndwrmjet dy piramidave (fig 5). Tw dhwnat i keni nw figurw dhe mund ta vwrtetoni edhe nwpwrmjet teoremws sw Pitagorws saktwsinw e trekwndwsiht tw formuar. Sa pwr informatw Cubits, wshtw njwsi qw wshtw pwrdorur nw figurw, wshtw njwsi egjiptianw e lashtw, e cila wshtw e barabartw me ½ e metrit. C duhet tw jetw 929.5 cubits, ose dikur afer 464 m.

E njwjta vlenw edhe tek piramida e vogwl e Gizws me piramidwn e madhe. Nw fillim e bwjmw tw njwjtin veprim. Lwshojmw simetralwn horizontale nga piramida e madhe e Gizws, dhe simetralwn vwrtikale nga piramida e vogel e Gizes (Menkaurit), ato priten saktwsisht nwn kwndin 900, dhe drejtwza qw lwshohet nga qendra O1 deri nw qendrwn O, formon saktwsisht hipotenuzwn e njw trekwndwshi tw forumuar kwndwdrejtw.

Pwr tw mos vazhduar, ky rregull wshtw i pranishwm ndwrmjet cdo piramide nw kompleksin e Gizws.Lidhja e piramidave me yjet, është një ndër faktet më të mahnitshme në kompleksin e Gizës
.Për të vërtetuar se a kishin piramidat e Gizës ndonjë lidhje astronomike, që besohej shumë kjo nga shumë njerëz, nëpërmjet disa mjeteve me teknologjinë e fundit, është kthyer pozita e yjeve në të kaluarën, për të shikuar mos ka ndonjë ngjashmëri priamidat me yjet.
Rezultati është i frikshëm.
Ne vitin 2450 para lindjes së Krishtit, pikërisht ne kohën kur janë ndërtuar piramidat, ne hartën grafike të yjeve figurojnë tre yje të cilat ne sy të parë ngjajnë me pozitën e tre piramidave të Gizës.
Pas llogaritjeve matematikore, tre yjet e yjësisë së Orionit përshtaten matematikisht me tri piramidat e mëdha të Gizës, ketë mund ta vëreni edhe në figurën e paraqtiur.Duket e çuditshme por përshtatja e tyre siç po shihet është milimetrike. A mos na tregon kjo diçka? Është pothuajse e pamundur qe kjo saktësi të rrjedh nga rastësia.
A mos vallë na tregon se raca që ka ngritur këto piramida vjen nga yjësia e Orionit?

Të gjitha ato hieroglife, të gjitha ato vizatime të pakuptimta deri më sot, mos japin një mesazh për njerëzimin. Ato përveç që janë të pakuptimta, nuk i ngjajnë aspak kulturës së njerëzimit në përgjithësi, është krejtësisht e veçantë.

Përse faraonët gjithmonë e kanë pamjen jo njerëzore, me kokën e zgjatur pas, me një veshje ceremoniale, e shumë karakteristika të tjera jo njerëzore. Përveç tjerash nuk është gjetur ende asnjë vizatim pa këto pamje të çuditshme, nuk është gjetur asnjë përshkrim njerëzor i faraonit, asnjë vizatim në të cilën paraqitet si njeri, përse ka ndodhur kjo, përse asnjë faraon nuk duket si njeriu që e njohim? Mos vallë pamja reale e tyre ishte kjo?


Piramida e SfinksitVazhdojmë me disa fakte interesante...


Në piramidat e Gizës ekziston një sistem tepër i ndërlikuar pastrimi i ajrit ne strukturën e brendshme të Faraonit. Ai sistem është tepër komplekse dhe shumë i avancuar, qe nuk përshtatet aspak me kohën e atëhershme. Përbëhet nga mija thyerje e lakime të gurit, në mënyrë qe ajri të pastrohet sa më lehtë, dhe dhoma në të cilën qëndron faraoni të jetë sa më e freskët.
Ky qëllim i tyre është arritur.

Tunelet nën piramidë janë po aq misterioze sa vetë piramidat...
Për të hapur një tunel në kohën tonë, kërkohet një vend qe përbëhet prej gurëve tepër të fortë e të ngjitur fort njëri me tjetrin në mënyrë qe tuneli ta këtë të vështirë të shembet, sot shumë vështirë bëhet ai në hapësira ku nuk ka gurë.
Megjithatë egjiptianët para 5000 vjetëve kanë arritur të ndërtojnë tunel super të gjatë në rërë, qe sot është tepër e vështirë kjo. As këtij fakti nuk i gjendet sqarimi, bile është diçka e pamundur të ndërtohet nga njerëzit me teknologjinë e atëhershme, sipas gjykimit të Bauvalit, Ham Cock-ut, dhe Doktorr Ivanovicit.

Doktorr Ivanovic është një ndër pjesëmarrësit, në projektin tepër sekret, qe njihet me emrin “ISiS”. Ai është gjithashtu autor i librit po me këtë emër.
Ai citon se në vitin 1961 në piramidën e madhe të Gizës është gjetur një krijesë jo njerëore ne arkivolin e faraonit Khafu.Për këtë Dr. Ivanovici ka edhe dokumente zyrtare të KGB-së, dhe video – materialin mbi kete ekspedite. Kjo ekspeditë është organizuar nga organet sekrete të KGB-së së Rusisë. Projekti ISiS ishte projekt shkencor, i cili është formuar gjithsej për tre arsye:

-për kerkime shkencore për fuqitë telepatike
-për dosjet UFO dhe.
-për piramidat në Egjipt.

Ekspedita në vitin 1961, pasi kishte hapur arkivolin e Khafus, i cili qëndronte ashtu për 5 dekada, pasi kishte marrë kufomën , dhe pasi kishte studiuar me hollësi atë KGB-ja, rezultatet tregonin se krijesa e gjetur nuk ishte njeri, edhe pse kishte karakteristika të përbashkëta me njeriun. Për këtë informacion edhe pse burimet janë të sigurta ende ky fakt është në një errësirë, dhe në një paqartësi.
Sipas Dr. Ivanocvicit këtu kemi të bëjmë me zbulimin më të madh të njerëzimit, me shkeljen e një humanoidi jashtëtokësor në tokë, i cili la dijet e njohurit tek qytetërimi egjiptian.

Gjatë kësaj ekspedite është vërejtur edhe nje fakt tjetër: Nga shkëmbi buronte një forcë magnetike, për te cilën shkenca ende nuk ka dhënë shpjegim. Ajo forcë magnetike buron edhe sot nga shkëmbinjtë e lashtë të piramidës së madhe.

Gjithashtu Ivanovici thotë se KGB-ja zbuloi prova dhe argumente të pakundërshtueshme, që Egjipti u zhvillua mbi një trashëgimi dijesh, të një race jashtëtokësore.
Kjo teori shumë besohet nga njerëzit, dhe është shumë e mundur që në të kaluarën kemi qenë të vizituar nga një racë jashtëtokësore, tek e fundit kjo si mundësi pranohet edhe nga shkenca.
Sipas po këtij studiuesi alienët nuk erdhën në tokë për t’i parë piramidat e Gizës, por për t’i ndërtuar ato, si stacione jashtëtokësore për eksplorim ndërplanetar.

Ja të shikojmë mundësitë që njeriu atë stad të zhvillimit mund të ndërtoi diçka kaq gjigante.

Problemi fillestar apo misteri fillestar më mirë të themi, është lëvizja e gurëve ku si mesatare po marrim 5 ton një gurë. Teoria e parë ishte tërheqja me litar, kjo mundësi bie poshtë, sepse është vërtetuar se nuk ka asnjë mundësi teorike që të lëvizet një shkëmb nga dhjetëra e njerëz me peshën mbi 3 ton, vetëm nëse në fuqinë shtytëse do të ishin qindrat, dhe në këtë çast bëhet e palogjikshme sepse kohëzgjatja do të ishte me mijëvjeçar e jo me dekada për sa janë ndërtuar.

Teoria tjetër thotë se janë përdorur drunjtë e pemëve për lëvizjen e këtyre shkëmbinjve gjigante. Është konstatuar shkencërisht se në qoftë se kjo mundësi do të ishte shfrytëzuar, atëherë vetë grumbullimi i drunjve të pemëve, dhe bartja e tyre do të ishte projekt shumëfish më gjigant se sa vetë piramidat, prandaj edhe kjo mundësi nuk pranohet si e logjikshme.
Pastaj kur të përmendet fakti se Egjipti është një ndër vendet më të varfra në botë sa i përket numrit të pemëve.

Si do që të jetë piramidat mbeten projektet më gjigante, më madhështore, e më misterioze qw njeh sot njerëzimi, qoftë ato të ndërtuara nga njerëzit apo nga një specie tjetër, as një projekt tjetër njerëzor as që mund të krahasohet më to. Sipas fakteve të mbledhura ka vetëm dy mundësi:

1. Piramidat janë ndërtuar nga Egjiptianët, të cilët ishin një qytetrem tepër i zhvilluar nga ana teknologjike e shkencore, dhe është zhdukur pa lënë asnjë gjurmë.

2. Ose janë projekte jashtëtokësore, të cilat janë përdorur si stacione në tokë për eksplorime ndër planetare.

Se cila është më e logjikshme, ju mbetet të gjykoni ju lexues të nderuar.

Publikuar: 15.01.2009 | 11:01
Lexuar: 28842 herė
Printo PDF format Shto nė,..

Komentet
eneo selimi (11/11/2009 01:40:13) ketooooooo jjjjjjjaaaaaane piramida shume te bukura dhe shume prekese gjithashtu dhe gazmore
bastri (27/11/2009 20:26:38) me intereson ne keto piramida a mundet me hy njeri mrena se kom ni qe ne do piramida nuk kan mujt as kameren me shti me intereson ajon qato apo tjera
xvc z (06/12/2009 22:26:33) drsgv
qendrim (08/01/2010 18:25:38) po nese mendojn shkencetaret se eksistojn jashttokesoret dhe qe piramida e keopsit eshte vendost ne qender te tokes ateher piramidat mujn mu kan orientime te jashtoksoreve
labinot (16/02/2010 17:00:26) valla shum interesant ndoshta jasht toksoret ikan ndertu a sdihet............
erblina (24/02/2010 01:40:56) piramidat e gizes jan dhe do mbeten gjithmon nje mister.
klejvi (10/03/2010 20:21:51) se kuptoj se si mund te jene ndertuar keto piramida nga njerzit ose aljenet ne ate koohe
xheni (10/03/2010 20:24:04) fuck piramidat
hahah (22/04/2010 02:50:11) fuck piramida :@:@: tu all kafir fuck
ismen (10/07/2010 14:20:55) une elexova shum me vemendje , sipas mendimit tim eshte e pamunder te ndertohen kto objekte gjigante prej njerzimit ne at koh. sipas mendimit tim kjo eshte e ndertume prej jashtoksoret , une besoj qe egzistojn jasht toksioret dhe vet natyra te ban me besue qe egzistojn
vinsent (05/09/2010 14:44:05) dua te shikoj piramidat nga brenda
endrit (20/01/2011 19:31:35) kto piramida shum te bukura piramida e keopsit njėra nga 7 bukurit e botes
gegeeee (30/01/2011 23:00:17) ka fakte shume... interesante..qe duhen zbuluar...jam shume kurioze....te di me shume se kaq...O.o
juli (26/02/2011 23:12:34) piramidat jane dicka shume interesante dhe shume terheqese.per mendimin tim jane stacion i jashtokesorve sepse ekzistojne.
loni bytyqi (30/03/2011 22:14:30) Piramidat esht e vertet se i kan ndertuar njerzit nė kohen e kalume po kohen e tashme njerzimi nuk e din se qfar ka sipas shkences ne e dim shum mir se si esh bartur materiali me an tė rėrės me ndertimin e piramides eshtė akumulu rėra kshtu supozohet ndertimi i tyre.
DinKosova (12/05/2011 08:34:05) Ne vitin 1976 kan hyre 4 shkencetarem te pakten 4 here, dhe kan pare gjera te quditshme aty, per me teper rreth piramidave dhe misterieve tjera te ndryshme lexo:universexplorer.com
ideal (06/11/2011 20:54:37) me siguri qe njerzimi ather ka qen shum ma i zhvillum se sa sot po po quditna qe as ne kuran nu shkrun kurgjo per piramidat as per sekretet
eriola kryeziu (18/11/2011 18:17:25) piramida keopsit esht me e madjja ne bot .piramida keopist te meson gjith qka sepse ajo esht e bukur
edona behrami (22/11/2011 15:35:53) shum mir e kane shkruar per peramiden e keopsit se une nuk kishma mujtur mi ber detyrat
edona behrami (20/01/2012 13:13:35) une mendoj se peramida e keopsit sherben mesimin e dituris dhe e kam shkruar shu mir
sergi (27/01/2012 11:52:45) me duken shum interesante dhe do te doja te dija me shum info per to ...
?
BUTRINTI (28/01/2012 15:24:07) PSE PIRAMIDA E KEOPSIT ESH E FAMSHME
BUTRINT BEKTESHI (28/01/2012 15:36:36) PSE PIRAMIDA E KEOPSIT EHST KAQ E FAMSHME
sali (02/02/2012 21:02:42) piramida e keopsit eshte shum e bukur dhe eshte shum e lart dhe ka gjersi shum te madhe dhe mbreti keops ka deshur te varrosnin ne piramid dhe piramida ishte shum e madhe dhe ishte shum e gjer dhe piramida ishte shum e bukur.
arza (05/02/2012 11:03:40) Piramida e Keopsit ėsht njė ndėr shtat mrekullit e botės. Keopsi kishte bėr njė mrekulli tė madhe
landi (12/03/2012 17:38:59) me bukur se piramidat ska
genci (08/04/2012 00:57:16) vertet me gjithe keto qe lexon rreth kesaj teme te krijohet ideja qe keto nuk jane vepra njerezore..por dicka mbi njerezore
monda (11/11/2012 17:45:17) desha te di mbi pyetjan sa sa vjecare eshte piramida me e vjeter ne bote
greta (19/11/2012 19:03:04) piramida me e larte
ervin (25/11/2012 06:03:30) un i kam par nga afer kto piramida po nuk jam futur ti shikoj nga brenda me sy te lir nuk te japin pershtypjen se jan po kaq te larta 146 metra se di un nuk i mata edhe aq te bukura si na i bejn ne emisione nuk ishin po jan mister kte e pranoj.
leonit (07/12/2012 18:57:23) shum e mir
betim (01/02/2013 23:38:09) ishte shum e bukr
nasi (11/02/2013 19:54:39) jan plotesisht te verteta keto bota ka qen e zhvilluar prej shum vitesh po ne njerezia jemi si bagetia nuk dim gje shkenca ka arritur majat mund te me tregoni cfar kerkuan ruset anglezet gjermanet amerikanet qe germuan piramidat perse keto shtete jan me te zhvilluarat ne bot sepse moren teknologjin prej aty qe ishte len trazhegimi per njerezimin
fredi shehu (11/01/2014 20:03:41) persa i perket piramidave eshte e vertet se ato jane ndertuar para 5000 vjet dhe se jane ndertuar nga jashtetokesoret...dhe jo nga egjyptjanet. Thuhet se jane ndertuar nga te shpetuarit e permbytjes se Antlatides dhe se te fshehatat qe jane gjetur aty zberthehen vetem ne gjuhen pellazge, vertetuar nga arkeolog rus. Gjate nje zbulimi te nje kufome fashoja qe e mbulonte ishte e shkruar dhe kuptimi i dilte vetem ne shqip.

Ndalohet pėrdorimi i gjuhės denigruese dhe fjalėve ofenduese ndaj individėve dhe ndaj grupeve specifike, si dhe komentimet qė s`kanė tė bėjnė me temėn e artikullit. Moderatorėt mbajnė tė drejtėn e fshirjes sė komenteve qė thyejnė rregullat e komunikimit.
Emri:
Email adresa:
Komenti:Developed by: Just5 Studio
Rss furnizime