E mërkurë, 21.11.2018
Impresum - Marketing - Arkiva - Kontakt

Yll Press

Mbi 300 pjesëmarrës, përfaqësues të 65 tur operatorëve botërorë të njohur, si dhe 25 shtëpi gazetareske të specializuara janë pjesë nga konferenca e madhe rajonale për turizëm aktiv që në organizim të Agjencisë për mbështetje dhe promovim të turizmit prej sot mbahet në Ohër. "Vetë fakti që një konferencë me format të këtillë mbahet në Ohër është konfirmim se Maqedonia ka çka të ofrojë në pjesën e turizmit aktiv. Gjithçka që do të dalë si përvojë pozitive nga aktivitetet që janë në program në të ardhmen do të shfrytëzohen si materiale për promovim të ofertës turistike të Maqedonisë në tubimet turistike dhe manifestimeve të panairit në rajon dhe më gjerë", tha Lela Kërstevska kryetare e Agjencisë për promovim dhe mbështetje të turizmit. Marjan Hribar, përfaqësues i organizatës turistike botërore, e theksoi potencialin që Maqedonia e ka kur bëhet fjalë për llojin specifik turizëm aventurier, duke e përshëndetur përcaktimin e fuqishëm të Qeveris së Maqedonisë që turizmin ta përparojë dhe ta zhvillojë si një nga degët udhëheqëse ekonomike dhe promotor i zhvillimit rajonal. Tatjana Aniq nga "Eksplor Serbia", organizatë që merret me promovimin e turizmit aventurier, vlerësoi se konferenca në Ohër është një mundësi e mirë për promovimin botëror të Ballkanit si një nga destinacionet më interesante në sferën e turizmit. "Resurset natyrore që i posedon rajoni janë të jashtëzakonshme. Ky lloj i turizmit nuk kërkon kushte të veçanta të infrastrukturës, që është e volitshme për tërheqjen e një numri të madh të turistëve të cilëve bukuria natyrore është më me rëndësi gjatë zgjedhjes së destinacionit. Ajo që është më me rëndësi për tërheqjen e një numri të madh të mysafirëve është organizim i mirë, promovim i rajonit dhe trajnim i udhëheqësve turistikë", theksoi Aniq. Hulumtimet që i zbatojnë institucionet shkencore të angazhuar për stimulim të zhvillimit të sektorit të turizmit në Ballkan tregojnë nevojën për tejkalimin e vështirësive administrative gjatë tentimit për një prezantim të përbashkët të shteteve nga rajoni në tërheqjen e turistëve nga Evropa Perëndimore dhe SHBA-ja, si më të shumtë në pjesën e turizmit aventurier. "Hulumtimet tregojnë se shtetet në veçanti nga rajoni nuk mund të tërheqin mjaft turistë, por oferta e përbashkët mund ta ofrojë Ballkanin si destinacion të mirë turistik në tregun botëror të turizmit. Veçanërisht aktivitetet duhet të kahëzohen në lehtësimin e procedurave administrative për kalimin e kufijve, si dhe procedura më të thjeshta për shfrytëzimin e shërbimeve shëndetësore", tha Veneta Andonova nga Universiteti Amerikan nga Bllagoevgrad. Pjesëmarrësit në tubimin në Ohër tashmë disa ditë janë për vizitë në destinacionet më atraktive për turizëm aventurier në Maqedoni. Janë ndarë në 27 grupe, ata sot mund të fluturojnë me paraglajder, të kalërojnë dhe me kuaj dhe edhe me gomar, të lundrojnë me barka në ujëra të egra, të ecin me biçikleta në rrugë malore, respektivisht të shohin sa më shumë nga përmbajtja që ofron Maqedonia kur bëhet fjalë për turizëm aventurier.
Turizëm aventurier një nga adutet e ofertës së Maqedonisë
Mbi 300 pjesëmarrës, përfaqësues të 65 tur operatorëve botërorë të njohur, si dhe 25 shtëpi gazetareske të specializuara janë pjesë nga konferenca e madhe rajonale për turizëm aktiv që në organizim të Agjencisë për mbështetje dhe promovim të turizmit prej sot mbahet në Ohër.

Mbi 300 pjesëmarrës, përfaqësues të 65 tur operatorëve botërorë të njohur, si dhe 25 shtëpi gazetareske të specializuara janë pjesë nga konferenca e madhe rajonale për turizëm aktiv që në organizim të Agjencisë për mbështetje dhe promovim të turizmit prej sot mbahet në Ohër.

"Vetë fakti që një konferencë me format të këtillë mbahet në Ohër është konfirmim se Maqedonia ka çka të ofrojë në pjesën e turizmit aktiv. Gjithçka që do të dalë si përvojë pozitive nga aktivitetet që janë në program në të ardhmen do të shfrytëzohen si materiale për promovim të ofertës turistike të Maqedonisë në tubimet turistike dhe manifestimeve të panairit në rajon dhe më gjerë", tha Lela Kërstevska kryetare e Agjencisë për promovim dhe mbështetje të turizmit.

Marjan Hribar, përfaqësues i organizatës turistike botërore, e theksoi potencialin që Maqedonia e ka kur bëhet fjalë për llojin specifik turizëm aventurier, duke e përshëndetur përcaktimin e fuqishëm të Qeveris së Maqedonisë që turizmin ta përparojë dhe ta zhvillojë si një nga degët udhëheqëse ekonomike dhe promotor i zhvillimit rajonal.

Tatjana Aniq nga "Eksplor Serbia", organizatë që merret me promovimin e turizmit aventurier, vlerësoi se konferenca në Ohër është një mundësi e mirë për promovimin botëror të Ballkanit si një nga destinacionet më interesante në sferën e turizmit.

"Resurset natyrore që i posedon rajoni janë të jashtëzakonshme. Ky lloj i turizmit nuk kërkon kushte të veçanta të infrastrukturës, që është e volitshme për tërheqjen e një numri të madh të turistëve të cilëve bukuria natyrore është më me rëndësi gjatë zgjedhjes së destinacionit. Ajo që është më me rëndësi për tërheqjen e një numri të madh të mysafirëve është organizim i mirë, promovim i rajonit dhe trajnim i udhëheqësve turistikë", theksoi Aniq.

Hulumtimet që i zbatojnë institucionet shkencore të angazhuar për stimulim të zhvillimit të sektorit të turizmit në Ballkan tregojnë nevojën për tejkalimin e vështirësive administrative gjatë tentimit për një prezantim të përbashkët të shteteve nga rajoni në tërheqjen e turistëve nga Evropa Perëndimore dhe SHBA-ja, si më të shumtë në pjesën e turizmit aventurier.

"Hulumtimet tregojnë se shtetet në veçanti nga rajoni nuk mund të tërheqin mjaft turistë, por oferta e përbashkët mund ta ofrojë Ballkanin si destinacion të mirë turistik në tregun botëror të turizmit. Veçanërisht aktivitetet duhet të kahëzohen në lehtësimin e procedurave administrative për kalimin e kufijve, si dhe procedura më të thjeshta për shfrytëzimin e shërbimeve shëndetësore", tha Veneta Andonova nga Universiteti Amerikan nga Bllagoevgrad.

Pjesëmarrësit në tubimin në Ohër tashmë disa ditë janë për vizitë në destinacionet më atraktive për turizëm aventurier në Maqedoni. Janë ndarë në 27 grupe, ata sot mund të fluturojnë me paraglajder, të kalërojnë dhe me kuaj dhe edhe me gomar, të lundrojnë me barka në ujëra të egra, të ecin me biçikleta në rrugë malore, respektivisht të shohin sa më shumë nga përmbajtja që ofron Maqedonia kur bëhet fjalë për turizëm aventurier.

Marjan Hribar, përfaqësues i organizatës turistike botërore, e theksoi potencialin që Maqedonia e ka kur bëhet fjalë për llojin specifik turizëm aventurier, duke e përshëndetur përcaktimin e fuqishëm të Qeveris së Maqedonisë që turizmin ta përparojë dhe ta zhvillojë si një nga degët udhëheqëse ekonomike dhe promotor i zhvillimit rajonal.

Tatjana Aniq nga "Eksplor Serbia", organizatë që merret me promovimin e turizmit aventurier, vlerësoi se konferenca në Ohër është një mundësi e mirë për promovimin botëror të Ballkanit si një nga destinacionet më interesante në sferën e turizmit.

"Resurset natyrore që i posedon rajoni janë të jashtëzakonshme. Ky lloj i turizmit nuk kërkon kushte të veçanta të infrastrukturës, që është e volitshme për tërheqjen e një numri të madh të turistëve të cilëve bukuria natyrore është më me rëndësi gjatë zgjedhjes së destinacionit. Ajo që është më me rëndësi për tërheqjen e një numri të madh të mysafirëve është organizim i mirë, promovim i rajonit dhe trajnim i udhëheqësve turistikë", theksoi Aniq.

Hulumtimet që i zbatojnë institucionet shkencore të angazhuar për stimulim të zhvillimit të sektorit të turizmit në Ballkan tregojnë nevojën për tejkalimin e vështirësive administrative gjatë tentimit për një prezantim të përbashkët të shteteve nga rajoni në tërheqjen e turistëve nga Evropa Perëndimore dhe SHBA-ja, si më të shumtë në pjesën e turizmit aventurier.

"Hulumtimet tregojnë se shtetet në veçanti nga rajoni nuk mund të tërheqin mjaft turistë, por oferta e përbashkët mund ta ofrojë Ballkanin si destinacion të mirë turistik në tregun botëror të turizmit. Veçanërisht aktivitetet duhet të kahëzohen në lehtësimin e procedurave administrative për kalimin e kufijve, si dhe procedura më të thjeshta për shfrytëzimin e shërbimeve shëndetësore", tha Veneta Andonova nga Universiteti Amerikan nga Bllagoevgrad.

Pjesëmarrësit në tubimin në Ohër tashmë disa ditë janë për vizitë në destinacionet më atraktive për turizëm aventurier në Maqedoni. Janë ndarë në 27 grupe, ata sot mund të fluturojnë me paraglajder, të kalërojnë dhe me kuaj dhe edhe me gomar, të lundrojnë me barka në ujëra të egra, të ecin me biçikleta në rrugë malore, respektivisht të shohin sa më shumë nga përmbajtja që ofron Maqedonia kur bëhet fjalë për turizëm aventurier.

Publikuar: 10.05.2016 | 11:55
Lexuar: 535 herë
Printo PDF format Shto në,..

Komentet

Ndalohet përdorimi i gjuhës denigruese dhe fjalëve ofenduese ndaj individëve dhe ndaj grupeve specifike, si dhe komentimet që s`kanë të bëjnë me temën e artikullit. Moderatorët mbajnë të drejtën e fshirjes së komenteve që thyejnë rregullat e komunikimit.
Emri:
Email adresa:
Komenti:Developed by: Just5 Studio
Rss furnizime